Login

WELLNESS CONSULT

Gezondheidsbegeleiding

  

Bachbloesems

Bachbloesems zijn bloesems van bomen of planten die op een bepaalde manier zijn klaargemaakt. Dr. E. Bach was de persoon die gedurende zijn leven op zoek is geweest naar een manier om de mens uit zijn lijden te verlossen, door op zoek te gaan in de natuur naar de planten en hun eigenschappen.
De bloesems worden geplukt wanneer ze in volle bloei zijn. Het tijdstip van plukken is afhankelijk van het tijdstip van de bloei van de plant of de boom. Vervolgens worden de bloesems in water gelegd en ofwel in het volle zonlicht gezet in de vroege morgen ofwel worden de bloesems op bepaalde tijdstippen van het jaar, wanneer de zon niet zo krachtig schijnt, bloesems gekookt. De energie die van de bloesem in het water komt wordt dan gebruikt. Om de bach bloesem langer te bewaren wordt er brandewijn van minstens 45° aan toegevoegd. Dit wordt dan in flesjes van ofwel 10 of 30 ml bewaard. De healingherbs zijn de enige remedies die nog volgens de methode van Dr. bach gemaakt worden.

Dr. Bach

Is geboren in 1886 nabij Birmingham. Hij studeerde klassieke geneeskunde en specialiseerde zich in de bacteriologie en immunologie. De klassieke geneeskunde bevredigde hem niet, hij vond dat de mens niet in zijn geheel werd behandeld. Hij studeerde homeopathie, maar algauw wist hij dat hij verder moest gaan. Hij wou remedies maken die minder gericht zijn op de symptomen maar meer op de zieke persoon. Hij ging naar het platteland wonen om zich te laten leiden door zijn intuïtie. Hij vond de remedies één voor éénMeer over het leven van Bach en zijn ontdekkingen kan je lezen in het boekje  " De Medische ontdekkingen van Dr. E. Bach van Nora Weeks

Wat doen de bachremedies

Bachremedies zullen je gemoedstoestand veranderen, waardoor je je vrij voelt om hetgeen waarvoor je hier geboren bent te kunnen volbrengen. Ieder mens is geboren met bepaalde eigenschappen en het doel daarvan is om dit ook hiet te gronden op deze wereld. Door te vervreemden van onszelf is het soms onmogelijk geworden om die taak nog te vervullen omdat we het diepe concact met onszelf verloren hebben. Anderzijds kan men zijn levensopdracht soms niet vervullen door angsten die aanwezig zijn. Op die manier worden de 38 bachbloesems ingedeeld in 7 groepen.
Met de bachbloemen behandelt men niet de ziekte, het gevolg, doch het brengt evenwicht bij de zieke mens, het gaat de oorzaak aanpakken.
Wanneer men bachbloemen gaat nemen dan gaat het ongelukkig gevoel over en wordt de fysieke last verlicht. 
Een gemoedstoestand kan 2 richtingen aannemen, men kan bijvoorbeeld in bepaalde situaties in paniek treden of overmoedig zijn, voor beide gemoedstoestanden is zonneroosje hierbij aangewezen. Zo zijn er eigenlijk 76 gemoedstoestanden die men met de bachbloemen kan verhelpen. Deze gemoedstoestanden staan goed beschreven in het boekje van Jos Maes met titel "Bachbloemenremedies voor beginners ( en voor wie dacht er alles over te weten).

De zeven groepen

1. Angst
2. Onzekerheid
3. Onvoldoende interesse in hier en nu
4. Eenzaamheid
5. Overgevoeligheid voor invloeden van buitenaf
6. Moedeloosheid en wanhoop
7. Overbezorgdzaamheid voor anderen

 

Mijn werkwijze om de juiste remedies op te zoeken

Symptomatisch opzoeken van de remedies is niet blijvend. De echte oorzaak van de gemoedstoestand wordt niet aangepakt op die manier. Mijn ervaring is dat ieder wezen bepaalde gemoedstoestanden heeft die regelmatig terugkomen, en deze gemoedstoestand zijn vaak astrologisch te verklaren. Hoe ik  de juiste remedies vind is na het spreken van ongeveer een uur met een persoon, kijken in welke levensfase deze persoon is, en dan ook de astrologische kaart erbij te roepen.
Een consult duurt ongeveer een uur. U kan er zeker van zijn dat op deze manier de juiste bachbloesems worden geadviseerd  en niet symptomatisch wordt gewerkt. U zal u gegarandeerd beter voelen, en uw opdracht kunnen vervullen.

Voor de aankoop van healingherbs: zie producten

Het boekje Bach-bloemenremedies voor beginners (en voor wie dacht er alles over te weten) is verkrijgbaar na het sturen van een email. De prijs bedraagt 11.50 euro

Voor cursussen over bachblaemen: zie agenda

Meer over bachbloemen